Mød Nyborgs kulturarv

Nyborg har siden 1200-tallet været et vigtigt knudepunkt for både den politiske scene, kongemagten og trafikken gennem landet. Her på siden kan du dykke ned i hjertet af Danmark og i en meget spændende historie. 

Nyborg Slot og byen var i middelalderen et af kongens vigtige opholdssteder. Nyborg var på mange måder rigets mest centrale sted. Her mødtes Danehoffet – datidens parlament, og slottet var i sin storhedstid et middelalderens Christiansborg.

Projekt verdensarv og logoet
Projektet Nyborg som verdensarv har fået sit eget logo og titlen "Danmarks Riges Hjerte". Hjertet symboliserer Nyborgs funktion som rigets hovedstad og det vigtige pulserende punkt i landet, hvor al trafik skulle igennem, hvor vigtige beslutninger blev taget, hvor folk mødtes, og hvor nye impulser slog igennem.

Danmarks Riges Hjerte er dermed selve byen, Nyborg, men er også navnet på den samlede satsning omkring udviklingen af Nyborg fra kulturarv til verdensarv.

Nyborg Slot – restaurering og nybyggeri
En meget væsentlig del af Danmarks Riges Hjerte og projektet omkring byen som kultur- og verdensarv er restaureringen og udbygningen af Nyborg Slot

Denne side
Her på siden kan du få mere viden om Nyborg Slot og Nyborg By og opland. Du kan læse nyheder, der alle er relateret til Nyborg som kultur- og verdensarv, og du kan orientere dig i artikler, bogudgivelser og andet godt stof i vores Vidensbank

Men du kan også se, hvad der sker af spændende events og aktiviteter på Nyborg Slot og Borgmestergården, du kan finde ud af, hvordan du selv kan deltage og bidrage under Min verdensarv og meget mere. 

God fornøjelse!