Levende kulturarv

Historie eksisterer kun, hvis den fortælles! Derfor levendegøres Nyborgs storhedstid og kulturarv gennem store events, hvor formidling og borgerinddragelse er nøgleordene. Arrangementer, aktiviteter og events skal få byens midte til atter at summe af aktivitet, som da Nyborg var mødestedet for det danske parlament og kongernes fortrukne opholdssted. 

Hvert år afholdes følgende tre store events som levendegør historien i Nyborg:

Danehof

Den første weekend i juli afholdes Danehof. Her genoplives et stykke Danmarkshistorie, der er unik for Nyborg. Når kongen indkaldte til Danehof, kom hele landet bogstaveligt talt til byen, og det betød ridderturneringer, underholdning og boder. Markedet giver en autentisk oplevelse af byens historie og skaber en unik feststemning i byen.

Nyborg Kampdage 

Den anden weekend i september slås portene op til Kampdage. Her mødes krigere fra Danmark og andre europæiske lande og træner middelalderlig kamp og krig for at komme til en større forståelse af, hvordan det foregik i praksis. Der sker en masse formidlingsmæssigt med marked og aktiviteter ud over storslaget, hvor to hære går løs på hinanden under pileregn og skud fra en senmiddelalderlig kanon. Det er klart det største af sin slags i Danmark og bringer middelalderen til live på en dramatisk måde.

Jul i den gamle kongeby

Sidst men ikke mindst er der Jul i den gamle Kongeby anden weekend i december. Dette store julemarked er på få år blevet en hyggelig tradition for byens borgere. Christian 3. holdt ofte jul i sin residensstad Nyborg, og det betød øget aktivitet for byens borgere, når der skulle handles og gøres klar til den store jul på slottet. Hele byen kom i feststemning, og det er netop den stemning og aktivitet Jul i den gamle Kongeby vil genskabe.


Sådanne store events bygger på et tæt samarbejde med forvaltninger, museer og byens erhvervsliv. Mange af byens borgere er også inddraget  i projektet. Den lokale forankring er et stort aktiv for projektet. Afviklingen af de store events ville være umuligt uden den store hjælp og engagementet fra de frivillige.

teaser
Riddere og middelaldermystik

Kom til Danehofmarked i Nyborg første weekend i juli.

Besøg kulturavsbloggen