Masser af dans og gøgl til Danehof

tirsdag, 8. maj 2018

Danehof 2018 kommer til at byde på endnu mere gøgl og dans i gaderne end tidligere! Og så er der plads til alle der vil være med - både til praktiske opgaver og i historiske klædedragter.

/media/1043847/danehof_2017__28_.jpg

Den 7. og 8. juli vil bannerne atter flagre i byens gader, og trompetfanfarer vil spille, når et kongeligt optog, med hele sit følge af adelige, borgere og bønder følger trop. Der er selvfølgelig tale om Nyborgs årlig event, Danehof. Hele den historiske bymidte af Nyborg iscenesættes som var man tilbage i middelalderen, med konger, dronninger, riddere og alt, hvad der dertil følger i den gamle købstad. Forberedelserne til årets danehof er i fuld gang.

Ridebane og musik for børn

I år har arrangørerne omprioriteret nogle af midlerne til underholdning, så der kommer flere brugerinddragende familieaktiviteter, f.eks. en ridebane for børn, hvor man selv kan kreere sin egen hest. Danehof vil i 2018 også byde på nogle nye middelaldermusikere, som inddrager tilskuerne, og endeligt har man – på opfordring fra mange nyborgensere – inviteret nogle gadegøglere, som kan optræde og skabe stemning i bybilledet under markedet.

”Vi glæder os virkeligt meget! Der er ingen tvivl om at der bliver masser af liv, stemning og aktivitet i byens gader under Danehof”, siger turistchef Sanne Hoffensetz Andresen, der er medkoordinator af begivenheden.

Dans dig klar til Danehof

Igen i år opføres ”NyBorgernes Danehofdans” som en del af underholdningen til markedet. Dansen opføres af frivillige, men tilskuere, der står omkring og kigger på, inviteres til at danse med. Har man lyst til at prøve at danse danehofdans, er der i år kommet flere muligheder. Er man en skoleklasse, virksomhed, klub, center eller andet, kan man få en danseinstruktør ud i en time som optakt til Danehof og blive undervist i dansen og den tilhørende sang.

”Det er en super sjov måde at deltage på i markedet, og ALLE kan være med” fortæller skaberen af NyBorgernes danehofdans, Kirsia Isabella Olufsen. Kirsia kommer ud og underviser i dans og sang ganske gratis. Man skal blot henvende sig inden 1. juni på dansemagi@gmail.com.

Flere frivillige søges

Danehof sætter Nyborg på den anden ende med masser af underholdning og oplevelser. Og hvis man har lyst til at være mere end bare tilskuer, er der rig mulighed for det. Med til danehoffet hører sig nemlig adelige jomfruer, købestærke købmænd, hårdtarbejdende bønder, noble riddere, standhaftige væbnere, fromme munke og meget mere. Du kan blive en del af dette sceneri og sætte liv i historien eller bidrage til festivalen med opgaver af mere praktisk karakter. Kontakt museumsinspektør Mathias Tryggedsson på tlf. 23 96 57 97 eller mast@ostfynsmuseer.dk.