Køllekamp og lanseridt på turneringspladsen

mandag, 9. juli 2018

Den 500 år gamle turneringsplads i Nyborg blev atter engang levendegjort, da ridderne dystede til Danehof.

/media/316916/danehof14_682.jpg

På den kongelige turneringsplads i Nyborg var der som sædvanlig store ridderturneringer, da nutidens Danehof afholdtes i Nyborg. Turneringspladsen blev anlagt af kongen i forbindelse med omdannelsen af Nyborg som et fyrstespejl for kongemagten og landets første egentlige hovedstad i første halvdel af 1500-tallet. Den indgår som en del af det store slotsprojekt, og derfor var der naturligvis både turneringer og mere formidling af slotsprojektet under årets Danehof.

Til nutidens danehoffer i Nyborg kan man som det eneste sted i Danmark opleve en stor ridderturnering, hvor man dyster med solide lanser på en kongeligt anlagt turneringsplads inde midt i en by. Det er en unik oplevelse, som er en del af levendegørelsen af historien og kulturarven i Nyborg, som Danehof også er udtryk for. Turneringerne genskaber og visualiserer pladsen og byrummets oprindelige funktion sammen den autentiske stemning og følelse.

Turneringspladsen var en del af kongens store planer for Nyborg som Danmarks første hovedstad og iscenesættelsen af kongemagten. Det er også baggrunden for slotsprojektet, der indebærer en omfattede restaurering og renovering af Nyborg Slot, som er i fuld gang til årets Danehof.