Nyborg Kommune sætter 210.000 kr. af til Newcastles of the World

fredag, 13. marts 2015

Sidste år deltog Malene Refshauge Beck og Janus Møller Jensen fra Nyborg Slot i konferencen "Newcastles of the World 2014" i Nové Hrady i Tjekkiet. Målet var at undersøge, om der var nogen relevans for Nyborg Kommune at blive en del af netværket for verdens ’Nyborge’.

/media/308056/blog_newcastles.jpg

De to museumsmedarbejder tog et meget positivt indtryk med sig hjem til Fyn, og nu har Nyborg Kommunes erhvervs-og udviklingsudvalg sat 210.000 kroner af til at udbrede navnet Nyborg sammen med andre byer af samme navn. Newcastles of the World er nemlig et netværk, hvor det eneste udgangspunkt er et fælles navn.

I alt er der over 100 byer i hele verden, der hedder Nyborg eller Ny Borg, og samarbejdet mellem byerne skulle gerne etablere kontakter indenfor kultur, uddannelse og turisme, der kan gavne og udvikle de deltagende byer - også økonomisk og erhvervsmæssigt. Newcastles of the World tæller i dag medlemmer fra bl.a. Japan, Tyskland, Sydafrika, USA, England, Frankrig, Australien, Georgien, Letland, Canada, Malaysia og Tjekkiet.

Af de 210.000 kr. skal de 100.000 kroner bruges, når seks politikere og embedsmænd fra Nyborg Kommune og Nyborg Slot næste år begiver sig til Ontario i Canada for at være med til etableringen af et fælles sekretariat for Nyborg-samarbejdet. Drivkraften i samarbejdet ligger i Newcastle upon Tyne, hvor sekretariatet muligvis også skal placeres fysisk.

For at komme med i samarbejdet nedsættes der en arbejdsgruppe bestående af kommunaldirektør Lars Svenningsen, teknik-og miljøchef Lene Holm, Malene Refshauge Beck og Janus Møller Jensen. Det anslås, at der er behov for seks møder frem mod næste møde i sammenslutningen i Newcastle i Ontario, Canada i 2016. Dertil kommer en studietur til middelaldermarkedet i Neuburg an der Donau, der kun finder sted hvert andet år, men til gengæld strækker sig over to weekender. 

Læs mere om Newcastles of the World.

Billede: Panel med medlemmer af Newcastles of the World, Tjekkiet 2014. (Østfyns Museer).