Nyborg Slots Dragtlaug

De flittige og kreative hænder, der tilhører Dragtlaugets medlemmer, er konstant i gang med at kreere historiske dragter til udstillinger og til brug under store events som Danehofmarkedet. Dragtlauget hjælper også med aktiviteter for børn i efterårs- og vinterferien.

Det er laugets formål, i samarbejde med Østfyns Museer, at formidle og levendegøre historiske perioder og/eller tekstile kundskaber gennem deltagelse i udstillinger, historiske markeder, workshops og andre arrangementer af formidlende karakter. Det er også laugets formål at arbejde for, at medlemmerne udvider deres viden om historiske dragter og tekstiler, og ud fra denne viden fremstiller kopier af historiske dragter og tekstiler til brug for formidling.Dragtlauget mødes hver fredag på Borgmestergården (rum 23) kl. 09.00 - 13.00. Klik her og se et udsnit af laugets mange flotte dragter.

Lauget har haft stiftende generalforsamling, og du kan læse vedtægterne her 

Den 28. marts 2014 modtog Dragtlauget Nyborg kommunes Aktivpris, for sit store og utrættelige arbejde og engagement med at levendegøre Nyborgs kongelige fortid ved events, udstillinger og arrangementer. Diplom og indstilling ses nedenfor eller læs mere her.

Kunne du tænke dig at hjælpe som frivillig og få hænderne ned i Nyborgs historie så kontakt Mathias Tryggedsson på mast@ostfynsmuseer.dk - vi kan bruge alle gode kræfter og ideer.

dragtbod danehof

margrethes kjole

soldat og mor

diplom

beskrivelse pris

teaser
Danehof

Hvert år første weekend i juli.

Besøg kulturavsbloggen