Priser og udmærkelser

Der er stor opmærksomhed omkring fødevarenetværket Kongens Fadebur, som blev indstillet til den Fynske Kulturpris 2013, og hvis første produkt - Ørbæk Julebryg - vandt prisen som årets etiket 2012.

"Kongens Most" bedste æblemost:

Kongens Most - bedst i test

I en smagstest i Politikens Lørdagsliv-sektiond en 24. september 2016 blev "Kongens Most" fra Kongens Fadebur kåret som testvinder - foran æblemoste fra bl.a. Meyer, Søbogaard, Princip! og Irma.

Læs mere her.

 

Årets Etiket:

Etiketten er designet af EditArt i samarbejde med Nyborg Slot for Ørbæk Bryggeri. Samarbejdet med Ørbæk Bryggeri var en stor del af baggrunden for at netværket kom i stand. Efterhånden er det blevet til 5 specialøl, der alle fortæller autentisk historie og har et unikt design.

Ørbæk Julebryg var sammen med Nyborg Julebryg med til at iscenesætte fortællingen om, hvordan Kong Christian 3. (1536-1559) ofte holdt jul i Nyborg og hvordan hele oplandet - Kongens Fadebur - var i fuld sving med forberedelserne til kongens store julefest, som levendegøres gennem det årlige julemarked i Nyborg: Jul i den Gamle Kongeby.

Med fødevarenetværket bringes den autentiske historie til live på en ny og anderledes måde gennem sanserne og ad utraditionelle kanaler. Kongens Fadebur er med til aktivere kulturarven på en inkluderende og nyskabende måde som ressource i lokalområdet også i økonomisk henseende. Prisen som årets etiket er med til at fremhæve lige præcis det potentiale.

Besøg Ørbæk bryggeri og EditArt

billede af etiketpris

 

Den Fynske kulturpris:

Kongens Fadebur blev indstillet til Den Fynske Kulturpris 2013 som den ene af Nyborg Kommunes to officielle kandidater til prisen. Den anden var Nyborg Kampmarked 2012. Prisen gik til Carl Nielsen Masterclass.

Læs indstillingen her:

Kongens Fadebur
Kongens Fadebur er et nyt spændende samarbejde mellem en kulturinstitution, fødevareproducenter, restauranter og andre interessenter i fødevarebranchen om at skabe et fødevarenetværk, der skal markedsføre eksisterende eller udvikle nye produkter på Østfyn med udgangspunkt i historien om Østfyn og Nyborg som centrum for kongemagten i middelalderen.

Når kongen mødtes med rigets stormænd for at afholde parlament - Danehof - eller residerede med hoffet på Nyborg Slot, så skulle der masser af mad og drikke til fra Kongens Fadebur. Det store kongelige Nyborg Len dækkede næsten halvdelen af Fyn og lå som et af de eneste len altid til Kongens Fadebur. Nu genopliver Nyborg Slot og Videnscenter for Landbrug sammen med de fynske producenter den gamle historie gennem fødevarenetværket Kongens Fadebur, der er med til at iscenesætte fortællingen om Nyborg Slot og by som mødested for det danske parlament og rigets første egentlige hovedstad.

Med fødevarenetværket bringes den autentiske historie til live på en ny og anderledes måde gennem sanserne og ad utraditionelle kanaler. Kongens Fadebur er med til aktivere kulturarven på en inkluderende og nyskabende måde som ressource i lokalområdet også i økonomisk henseende.