På Sporet af Nyborgs Fortid

På Sporet af Nyborgs Fortid

Ny digital formidling guider dig rundt til kulturarven i Danmarks Riges Hjerte.

På Sporet af Nyborgs Fortid

På Sporet af Nyborgs Fortid

Gå på opdagelse i fortidens Nyborg: middelalderbyen, residensstaden og garnisonsbyen.

På Sporet af Nyborgs Fortid

Tag på digitale byvandringer i Danmarks Riges Hjerte. Download app til din tablet (eller lån af museet), scan qr-koder på historie-skilte byrummet eller udforsk Nyborgs fortid hjemmefra på denne side.

"På Sporet af Nyborgs Fortid" giver mulighed for at møde historikeren, hvor man vil, og når man vil.

"På Sporet af Nyborgs Fortid" består af disse dele:

  • En folder, hvor man kan få overblik over en lang række af de historisk interessante punkter i Nyborg.
  • Små skilte placeret ved de historiske punkter, hvor man via en qr-kode, kan se en film, hvor en historiker vil fortælle om historien bag netop det sted.
  • En app, hvori al informationen er samlet, og som kan guide interesserede rundt i byen via 3 ruter: Nyborg i middelalderne, Nyborg som residensstad og Nyborg som garnisonsby.

Udforsk Nyborgs fortid på web

Hvis du gerne vil udforske Danmarks Riges Hjerte hjemmefra, så følg ruterne her:

App-tur til fortiden

"På Sporet af Nyborgs Fortid"-app'en er koordineret med gps-funktioner, så du altid kan se, hvor i Nyborg du er. Samtidig kan du skifte mellem fire forskellige kort: fra 1450, 1558, 1722 og nutiden, så du kan forestille sig, hvordan byen så ud, da den var middelalderby, residensstad og garnisonsby.

For de konkurrence-mindede tilbyder app'en, at man undervejs på sin tur gennem Nyborg også kan løse en quiz og måske komme med på high score.

Download selv eller lån tablet på slottet

Appen kan downloades til android-tablets (min. 10''). HVis du ikke lige har sådan en, kan du kan låne tablets i museumsbutikken ved slottet. Det er gratis.

App'en er udviklet af firmaet MAKE for Østfyns Museer, og hele projektet er støttet af midler fra LAG. Foreløbigt er den tilgængelig til android-tablets. 

Download app'en "På Sporet af Nyborgs Fortid".

 

Besøg kulturavsbloggen