Nyborg Vor Frue Kirke

Nyborg Vor Frue Kirke

I hjertet af Nyborg...

Nyborg Vor Frue Kirke

Nyborg Vor Frue Kirke

En del af Danmarks Riges Hjerte.

Nyborg Vor Frue Kirke

Nyborg Vor Frue Kirke

I hjertet af Nyborg finder man Nyborg Vor Frue Kirke. Kirken blev påbegyndt i middelalderen og har siden været et centralt punkt i byens udvikling og udbygning. 


Kirken har åbent kl. 10–16 alle dage. Under kirkelige handlinger er kirken kun åben for deltagere.

Nyborg Kirke - eller Vor Frue Kirke, som den egentlig hedder - blev bygget i årene 1388-1428 og blev indviet til Jesu mor, Maria, pinsedag 1428 af biskop Navne Jensen Krigebusk.

Ældst er kirkens fire vestlige fag, som i begyndelsen af 1400-årene var afsluttet mod øst af en nord-syd-gående mur. Inden 1428 var kirken forøget med de to østligste fag, kirkens nuværende kor og - formodentlig - tre tilbyggede kapeller.

Omkring Reformationen var der opført tre sammenbyggede kapeller med et fælles tag på kirkens sydside, og Christian den 3. lod i 1550'erne kirken udvide med et ekstra sideskib mod nord i kirkens fulde længde. Det store vesttårn og det lille østtårn stod færdige omkr. år 1600. Vor Frue Kirke fremtrådte som en 5-skibet kirke frem til 1870.

I 1870-71 blev store dele af sideskibene nedrevet under ledelse af arkitekt Tvede. Derved fik kirken sit nuværende ydre udseende.

Læs meget mere om kirken her

Adresse: Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort)

 

teaser
Østfyns Museer

Østfyns Museer er tovholder på verdensarvsprojektet i Nyborg. Museet tilbyder også oplevelser og aktiviteter inden for kulturhistorie, kunst, vikingetid og middelalder.

Besøg kulturavsbloggen