Nyborg Kampdage

Nyborg Kampdage

Oplev ægte uforfalsket middelalderstemning i de autentiske rammer!

Nyborg Kampdage

Nyborg Kampdage

2. weekend i september ...

Nyborg Kampdage

Oplev ægte uforfalsket middelalderstemning i de autentiske rammer på et af de vigtigste borganlæg fra Danmarks middelalderhistorie.

Nyborg Kampdage – Knights of the Nothern Kingdom løber af stablen hvert år den anden weekend i september.

Se program for Nyborg Kampdage 2016 her.

Våbenkunst og krigslege

Nyborg Slot blev grundlagt i 1170erne og var helt frem til moderne tid et militært og strategisk vigtigt anlæg - først som middelalderligt borganlæg og siden som fæstning. Borgens storhedstid var uden tvivl perioden fra 1170 og frem til 1560. Her mødtes det danske parlament - Danehoffet - og borgen dannede rammen om tronarvingernes og kongernes hof.

Når stormændene og kongerne mødtes, har de haft følger af svende og krigere med sig. De trænede og underholdt med deres våbenkunst og krigslege, hvilket var med til at forberede dem på de drabelige slag i middelalderen. 

Ridderen er udgangspunktet for Nyborg Slots formidling af dansk middelalderhistorie. Denne krigerkaste levede efter særlige regler og opdyrkede en kampkunst, der gør ridderen til det europæiske modstykke til den japanske samurai-kriger. Kun gennem de moderne 'krigeres' studier af kilderne og derefter afprøvet i praksis kan denne kunst og viden for alvor levendegøres, begribes og formidles.

Træningsplads for nutidens riddere

Så nu mødes stridsmænd fra Nordeuropa på Nyborg Slot for at træne, vise deres kunnen og genopføre et helt middelalderligt slag. Det genskaber stemningen af det senmiddelalderlige hofs pragt og farver i en størrelsesorden som ikke er set siden middelalderen! Det er levende formidling på stedet, hvor det hele foregik, og ud over slaget vil krigerne dyste i, hvilken kampgruppe, der kan levere det bedste kampshow. 

Den gamle kongeborg vil endnu engang genlyde af krigernes råb og sværdenes drøn mod hjelme og skjolde. Oplev ægte uforfalsket middelalderstemning i de autentiske rammer på et af de vigtigste borganlæg fra Danmarks middelalderhistorie - Nyborg Slot.

Se kampdagenes hjemmeside

på torvetkampdagekamp med hest

 

teaser
Våbenleg

Til Nyborg Kampdage mødes nutidens stridsmænd for at udøve fortidens våbenkunst.

teaser
Danehof

Hvert år første weekend i juli.

teaser
Østfyns Museer

Østfyns Museer er tovholder på verdensarvsprojektet i Nyborg. Museet tilbyder også oplevelser og aktiviteter inden for kulturhistorie, kunst, vikingetid og middelalder.