Nordiske Kampdage

Nordiske Kampdage

Oplev ægte uforfalsket middelalderstemning i de autentiske rammer!

Nyborg Kampdage

Nyborg Kampdage

2. weekend i september ...

Nordiske Kampdage

Oplev ægte uforfalsket middelalderstemning i de autentiske rammer på et af de vigtigste borganlæg fra Danmarks middelalderhistorie.

I Nyborg genskaber vi det middelalderlige hofs pragt og farver i en størrelsesorden, der ikke er set siden middelalderen. Kom og oplev stemningen, som det ville have været under et kongeligt besøg, når hoffet og alle dets følge af krigere samledes i Nyborg for at holde parlament. Nordiske kampdage sætter billeder, lyd, lugt og smag på historien. Forsamlingen af ridder, soldater og det øvrige følge levendegør Nyborgs kongelige fortid.

Se film om kampdagene

Oplev genskabelsen af et middelalderligt storslag til Nordiske kampdage

Nordiske kampdage er et årligt forum for forskning, formidling og træning i middelalderlig kamp. Krigerne tørner sammen i pileregn og til lyden af middelalderens kanoner. Der er bueskydningskonkurrence, ridderlig forhindringsbane og marked i de autentiske omgivelser omkring Nyborg Slot, der er ved at blive genopført.
Siden Nyborg Slot blev opført i 1100-tallet og helt frem til moderne tid, var det et militært strategisk vigtigt anlæg. Borgens storhedstid var i middelalderen og ind i renæssancen. Her mødtes konge med rigest stormænd, for at planlægge hvorledes det danske rige skulle regeres. Når stormændene og kongerne mødtes, har de haft følger af svende og krigere med sig. De trænede og underholdt med deres våbenkunst og krigslege, hvilket var med til at forberede dem på de drabelige slag i middelalderen.

Verdensarv

Nordiske kampdage foregår altid den anden weekend i september og bringer Nyborgs fortid til live. Det iscenesætter og levendegør vores fælles historie i de unikke autentiske omgivelser. Det sker som en del af den verdensarvsfortælling, der gør Nyborg til en kandidat til at komme på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Gå til side for aktører på Nordiske Kampdage

teaser
Våbenleg

Til Nyborg Kampdage mødes nutidens stridsmænd for at udøve fortidens våbenkunst.

teaser
Danehof

Hvert år første weekend i juli.

teaser
Østfyns Museer

Østfyns Museer er tovholder på verdensarvsprojektet i Nyborg. Museet tilbyder også oplevelser og aktiviteter inden for kulturhistorie, kunst, vikingetid og middelalder.