Julmarked i den Gamle Kongeby

Julmarked i den Gamle Kongeby

Velkommen til julemarked i Nyborg anden weekend i december.

Jul i den Gamle Kongeby

Jul i den Gamle Kongeby

Christian 3. holdt ofte jul i sin residensstad Nyborg. Oplev en kongelig jul, når Nyborg afholder julemarked i den gamle kongeby!

Jul i den Gamle Kongeby

Juleknas, hjemmebrygget øl, glögg, levende værksteder, julegaveideer, aktiviteter for børn, fynske museumsbutikker, smeden arbejder… ja, der er alt, hvad hjertet begærer i Nyborg.

Christian 3. (1536-1559) holdt ofte jul i Nyborg. Så duftede byen af brænderøg, gran, stegt kød og krydret bagværk som et umiskendeligt tegn på, at forberedelserne til julen som sædvanligt var i fuld gang i hans by, kongens by, rigets hovedstad - Nyborg.

De mange julelys kaster et smukt skær over den historiske bymidte, boderne, butikkerne og den gamle Borgmestergård, mens juleindkøbene ordnes, æbleskiverne vendes og den gode julebryg prøvesmages. 

Julemarked

Vi fejrer stadig jul i den gamle kongeby med et stort julemarked i Nyborgs autentiske historiske rammer hvert år den anden weekend i december. Råvarerne til al den gode julemad og drikke kom fra Kongens Fadebur - det store kongelige len, der dækkede hele Østfyn. Nu kan du møde flere af nutidens leverandører til Danehoffet fra fødevarenetværket Kongens Fadebur på julemarkedet, når der atter er jul i den gamle kongeby.

Julemarkedet finder sted hvert år i december.

Se mere her: www.julemarked.nyborg.dk.

Vidste du?

I 150 år var Nyborg det, man kan kalde rigets første hovedstad: 

  • I slutningen af 1400-tallet blev Nyborg mødestedet for magten i Danmark.
  • I 1476 flyttede kronprins Hans ind på slottet.
  • Christian 2., søn af kong Hans, blev født i Nyborg.
  • I 1520'erne blev kong Frederik 1. opfordret til at gøre Nyborg til residensstad. 
  • Planerne om at gøre Nyborg til hovedstad blev endeligt realiseret under Christian 3., der udvidede slottet og befæstede byen i sin helhed.
  • I 1560 flyttede Frederik 2., søn af Christian 3., til Nordsjælland, og København endte med at blive rigets hovedstad. 

Besøg kulturavsbloggen